Užitečné doplňky pro lepší spánek

Užitečné doplňky pro zdravé spaní

Základem dobrého spánku je vhodná matrace. Spánek ale mohou pomoci zlepšit i některé šikovné doplňky.

Při ležení a spánku na boku oceníte polštář mezi kolena. Polštář Celsio® Flex zmírňuje tlak na kolena, kyčle, oblast dolní části zad a páteř. Polštář je vyroben z paměťové pěny Celsio®, která je velmi poddajná a odlehčuje tlakové body. Vybírat můžete ze dvou tuhostí polštáře. Měkčí polštář Soft je vhodný především pro měkčí opěru při problémech s koleny. Tužší polštář Medium je vhodný při problémech s kyčelními klouby, kdy pomáhá při ležení na boku zajistit jejich správnou polohu.

Podkládací klín je dalším praktickým pomocníkem při ležení nebo spánku. Můžete ho položit jak na matraci, tak i pod matraci. Umožní tak přizvednutí horní poloviny těla nebo nohou. Uleví například při potížích s dýcháním nebo poskytne úlevu oteklým nohám.

Přemostění matrací využijete ve dvojlůžku, kde jsou samostatné matrace. Přemostění je jednoduchá vychytávka, která vyplní mezeru mezi matracemi a umožní spánek v celé ploše dvojlůžka. U nás najdete také řešení pro vyplnění mezery mezi dvěma jednolůžky, pokud jsou u sebe a slouží jako dvojlůžko. Přemostění postelí si můžete objednat přesně na míru.

Opěrka nebo šikmý opěrák zvýší komfort postele, pokud se využívá i pro sezení. Opěrka za postel se hodí také v případě, že je postel umístěna u zdi – jednak chrání zeď proti oděru a také pomůže izolovat chladnější stěnu. Opěrky a opěráky jsou ideální do dětských nebo studentských pokojů. Vyrábějí se v široké škále barev potahových látek a v případě potřeby je můžete objednat i na míru.