Topper na matraci zvýší pohodlí spánku

Topper na matrtaci

Potřebujete pohodlnější, měkčí povrch matrace? Nebo naopak by se vám lépe spalo na tvrdší matraci? Potřebujete zvýšit lehací plochu? Díky topperu můžete tyto požadavky vyřešit. Vrchní matrace, krycí matrace nebo topper – tyto názvy označují tenkou matraci, kterou položíte na matraci klasickou. Topper může změkčit nebo ztužit povrch matrace a zároveň zvýší lehací plochu lůžka. Topper slouží také jako ochrana stávající matrace.

Dvojlůžko s topperem

Jaký topper si můžete pořídit? Měkký nebo tužší?

Toppery se vyrábějí z několika typů materiálů s různou tuhostí. Nejoblíbenější jsou toppery z paměťové pěny, které příjemně změkčí povrch matrace. Paměťová pěna se přesně přizpůsobí tělu a podepře ho rovnoměrně rozloženým tlakem. Povrch matrace je tak šetrnější při podpěře těla.

Toppery ze studené pěny jsou univerzální a hodí se k použití na každý typ matrace. Topper může i do určité míry vyrovnat menší nerovnosti na podkladové matraci. Topper ze studené pěny můžete použít i samostatně pro nenáročné příležitostné přespání.

Topper s označením Hard dokáže zlepšit kvalitu matrace, pokud máte raději tužší podpěru při spánku a povrch stávající matrace je příliš měkký. Tvrdší horní vrstva pomůže tento problém vyřešit.

Jak udržovat topper na matraci

Toppery se snadno udržují. Doporučujeme je pravidelně vysávat a otáčet. Potah je vždy snímatelný a můžete ho prát v pračce doma, protože ho lze rozdělit na dvě samostatné poloviny.

Vrchní matrace – topper – se hodí na všechny typy matrací. Toppery vyrábíme na míru a umíme i atypické tvary – např. sešikmení nebo zakulacení části matrace. Všechny matrace vyrábíme s největší péčí a v nejvyšší kvalitě.