Chránič matrace pro hygienu lůžka i vyšší komfort

Investice do kvalitní matrace není malá – investujete do vlastního zdraví a opravdu dobrého odpočinku, při němž může tělo po náročném dni regenerovat. Pokud jste již tedy vybrali matraci, která vašemu tělu poskytne tu správnou oporu, je dobré ji co nejlépe zajistit i z hlediska hygieny. Důležitý je pratelný potah matrace s těmi správnými funkcemi. O potazích jsme psali zde.

Z mnoha důvodů však můžete chtít hygienu lůžka ještě zvýšit. V tomto mohou pomoci právě chrániče matrací.

Nepropustí tekutiny, přesto dýchají

Pokud potřebujete chránit matraci hlavně před průnikem tekutin či výrazné vlhkosti, jistě oceníte nepropustnou podložku. Ta zabrání průniku vlhkosti, ale zůstává paropropustná.

Nepropustné podložky Sanipur se vyrábějí ve více rozměrech, mají příjemný povrch a umisťují se pod prostěradlo pomocí gumových napínacích pásků. Jsou vyvařovací a vhodné jak pro kojence, tak pro osoby trpící inkontinencí.

Luxusní podložky – chrániče s řadou zajímavých vlastností

Dalším typem jsou podložky z rodiny Every. Ty v sobě mají výplň z dutého vlákna a jejich potah je vyroben z různých materiálů, díky nimž mohou mít různé vlastnosti.

Podložky San Family s potahem ze 100% bavlny nebo podložky San Origin v kombinaci bavlny a polyesteru jsou vyvařovací, vysoce hygienické a lůžko příjemně zateplí.

Pokud se více potíte, naopak by vám mohla dobře posloužit podložka Tencel, kde horní vrstva obsahuje lyocellová vlákna. Tkanina velmi dobře odvádí pot od těla a odpařuje jej do okolí. Kromě toho působí i mírně chladivě.

Osobám se zvýšenou citlivostí kůže pak můžeme doporučit podložku z řady Silver Plus, která má povrch z bavlny. Obsahuje ionty stříbra a vyniká antibakteriálními účinky.

Všechny podložky mají ergonomický prošev, který zajišťuje rovnoměrné rozložení náplně.

Podložky pomohou sjednotit celkový vzhled děleného dvoulůžka a díky výplni i zpříjemnit ležení na matraci s tvrdším povrchem. Uchycují se pomocí gumových pásků za rohy matrace, velmi jednoduše se s nimi manipuluje a bez problémů se vejdou do pračky.

Používáním podložek či chráničů matrace si tedy ušetříte časté praní potahu matrace a zvýšíte hygienu lůžka.