Kouzlo se ukrývá v jednoduchosti. Malé detaily, které vám mohou snadno zvýšit funkčnost i pohodlí lůžka

Opěrka šikmá

Máte v manželské posteli dělené matrace, nebo dokonce jen dvě postele přistavené k sobě, takže není možné spát uprostřed? Ničí děti zeď, k níž mají přistavenou postýlku? Nebo byste se na posteli při čtení rádi pohodlně posadili? Na vše existuje řešení. Možná jste o nich nikdy neslyšeli, ale jedno je jisté. Až tyto vychytávky, které dovedou lůžko k dokonalosti, objevíte, nejspíš po nich okamžitě zatoužíte.

Přemostění matrací

Mít na manželské posteli dělené matrace má jistě své výhody. Každý si může zvolit jiný druh i tuhost, nebudíte se navzájem při neklidném spánku. Jenže to s sebou nese i jednu obrovskou nevýhodu, a tou je mezera mezi nimi. Běda, když byste se chtěli jeden k druhému přitulit a usnout společně uprostřed postele! Jak tento „příkop“ zaplnit?

Existuje speciální, z PUR pěny Duren vyrobený spojovací díl, jemuž se říká přemostění matrací (případně i spojovací díl matrací nebo matracový klín). „Noha“ tohoto spojovacího dílu má právě takový tvar, aby zůstala bezpečně mezi matracemi. Doplněna je takzvaným „vrchlíkem“, díky němuž není přemostění nikterak patrné. Skryjete ho jednoduše pod prostěradlem.

Více informací naleznete ZDE.

Přemostění postelí

Vyřešili jste dvoulůžko naprosto jednoduše – přistavením dvou samostatných postelí k sobě? Pak nejspíš řešíte ještě větší mezeru uprostřed, než je tomu u manželského lože s dělenými matracemi. Naštěstí má i tento propastný rozdíl své jednoduché řešení. Je jím přemostění postelí za pomoci na míru vyrobeného hranolu, který mezeru mezi jednolůžky zaplní. A z PUR pěny vyrobený elastický „vrchlík“ spoj opět elegantně skryje. Přemostění navíc není jen optickým spojením. Je zcela funkční, takže na něm lze i pohodlně ležet.

Více informací naleznete ZDE.

Opěrka za postel

Postel postavená podélně u zdi je praktickým řešením, které v pokoji šetří místo. Jenže má hned dvě úskalí. Jak se zdi u postele často dotýkáme, můžeme ji špinit nebo odírat. Tím spíš, pokud si v ní hoví a řádí děti. Druhou nevýhodou může být nepříjemný chlad, pokud je zeď studená. Jak obojímu zamezit? Speciální opěrkou.

Je vyrobena z pevné pěny, takže je nejen příjemná na dotek, ale není ji třeba ani nijak složitě instalovat. Jednoduše ji postavíte na bočnici postele tak, aby se opírala o zeď. Nemusíte se obávat, že by se ohýbala. Ochrání zeď, izoluje chlad a umožní vám pohodlně se opřít při sezení na posteli. Opěrka je k mání v několika barevných provedeních a její potah lze stáhnout a prát při teplotě do 30 °C.

Více informací naleznete ZDE.

Šikmý opěrák za postel

Jak si z postele bleskově vytvořit „gauč“? Skvěle poslouží šikmý opěrák, který je možné umístit i na jakékoli jiné místo. Nijak se neupevňuje, stačí ho jen položit ke stěně. Jeho optimální sklon zajišťuje pohodlné opření. Je přitom jen na vás, jak bude dlouhý. Standardně měří jeden nebo dva metry, ale můžete si ho nechat vyrobit také na míru, i co se šířky týče. A to samé platí o vzhledu, na výběr máte z mnoha barevných provedení čalounění. Potah opět můžete stáhnout a prát při teplotě do 30 °C.

Více informací naleznete ZDE.

Opěrák na čelo postele

Příjemným doplňkem lůžka je také nasazovací celočalouněný opěrák. Dovolí pohodlně se opřít o jinak tvrdé čelo postele. Stačí jej jednoduše nasadit na čelo postele, které má maximální tloušťku 4 cm. Standardně je k mání ve světle šedé barvě čalounění, ale pokud máte svou představu, je možné zhotovit jej na zakázku v barvě jiné.

Více informací naleznete ZDE.

Podkládací klín

Trpíte dýchacími potížemi, nebo vás trápí oteklé nohy? Nejen tehdy oceníte možnost přizvednutí horní či dolní poloviny těla. Jak na to, když nemáte polohovatelnou postel? Jednoduše, pomocí podkládacího klínu. Ten využijí také rodiče malých i větších dětí. Například u kojenců je díky optimálnímu sklonu riziko jejich zalknutí po kojení značně sníženo. U větších dětí je podkládací klín užitečný například při rýmě. Je vyroben z kvalitní PUR pěny a opatřen snímatelným a pratelným potahem.

Více informací naleznete ZDE.