Noční stolek aneb když se snoubí praktičnost s designem

Sulawe noční stolek

Není to jen pohodlná postel, bez čeho se v ložnici neobejdeme. Abychom si měli před spaním kam odložit knihu, telefon, brýle a další nezbytnosti, hodí se postavit vedle ní noční stolek. Ten navíc nemusí být jen praktickým pomocníkem, ale také designovým kouskem podtrhujícím vzhled vaší útulné ložnice. Stačí správně si vybrat. A že je z čeho!

Odkládací plocha i úložný prostor

Noční stolek by měl být v první řadě praktický. Tak, abyste na něj mohli pohodlně odložit vše potřebné. Jste vášnivými čtenáři? Pak by měl unést třeba i štos rozečtených knih. Rádi si před spaním dopřejete sklenku dobrého vína, nebo uklidňující meduňkový čaj? Neobejdete se bez odkládacího prostoru, kde nehrozí nebezpečí jeho rozlití. A samozřejmě je třeba myslet i na prostor pro nezbytný budík, případně mobilní telefon. Jen mít všechno pěkně po ruce.

Většina nočních stolků navíc disponuje také jednou či dvěma zásuvkami, do nichž je možno uložit další důležité drobnosti. Pokud ale máte věcí, pro které nechcete z postele kráčet daleko, můžete zvolit noční stolek s poličkou, případně se skříňkou s dvířky.

Nezapomínejte na design

Noční stolek by však neměl být jen praktickým pomocníkem. Budete jej mít denně na očích, takže by měl být také pěkný na pohled a ladit s designem celé ložnice. Je vhodné držet se barvy a tvaru postele tak, aby na ni odkazoval. Případně noční stolek sladit s některým z dominantnějších kusů nábytku v místnosti.

Jak si usnadnit výběr?

Nemáte čas ani chuť složitě vyhledávat noční stolek, který by s vaší ložnicí barevně i stylem ladil? Pak na jeho pořízení myslete už při koupi postele. V JMP – Studio zdravého spaní naleznete ke každé z nabízených postelí alespoň jeden sladěný noční stolek, který vám bude snad i něčím více, než jen místem k odkládání nezbytností. Níže je pár tipů na zajímavé kousky, které vás mohou překvapit nejen svým vzhled, ale třeba i důmyslným způsobem uchycení.