Rozkládací postele, sezení a spaní v jednom

Doprejte si pohodlny spanek

V menším bytě nebývá prostoru nazbyt. Častým místem, které nám přijde jako zbytečný přepych, je ložnice. Nakonec spát se dá i na rozkládacím letitém gauči v obýváku. Ale upřímně řečeno, o kvalitním spánku na takovém provizoriu nemůže být ani řeč. Takové lůžko by mělo být opravdu jen nouzovým řešením.

Rozkládací postele s kvalitní matrací? Proč ne! Pokud nám záleží na dobrém spánku a odpočinku, neměli bychom na rozkládací posteli šetřit a vybírat především podle kvality. Dnes již existují řešení, které v sobě snoubí estetiku, funkci a kvalitu.

Rozkládací postel Massimo z masivního dubu https://www.loznice.cz/produkty/massimo-rozkladaci-postel-z-masivu/15964

Kvalitní rozkládací postel v malém bytě vyřeší problém, kdy skloubení „sedacího“ a „spacího“ nábytku do jednoho je z prostorových důvodů nutností nebo elegantně vyřeší příležitostné spaní pro hosta.

Sezeni a spani v jednom
Rozkladaci postel Dopio z masivniho buku. Velký ulozny prostor – zasuvka pod postel. Kvalitní česka vyroba.

Skloubit do jednoho požadavky na kvalitní sedací a zároveň i lehací funkci není úplně jednoduché, ale najdeme výrobky, kde se podařilo. Základem je dobrá funkčnost celého lůžka. Rozkládací postel se skládá ze dvou částí: samostatný rám umožňuje rozložení lůžka na požadovaný rozměr. “Šikovná“ matrace pak ve složeném stavu nabízí anatomicky správné sezení včetně pohodlného opření. Po rozložení je matrace zcela rovná, bez mezer a nabízí příjemné ležení a spánek. Matrace může být jednoduchá – např. pro příležitostné spaní. Nebo je možno pořídit matraci i vysoce kvalitní, pokud je lůžko určeno pro trvalé spaní. Potah může být oboustranný. Z jedné strany je potah čalouněný pro sezení. Nepohledová strana potahu je pak vyrobena z příjemného matracového potahu pro ležení a spánek.

Rozkládací postel Cora v provedení LTD https://www.loznice.cz/produkty/cora-rozkladaci-postel-lamino/17094

Z jakých rozměrů můžete vybírat?

Nejčastější rozměr klasického dvojlůžka je 180 x 200 cm. Tak velkou lehací plochu nabídne po rozložení i lůžko rozkládací. Některá lůžka mohou být i užší – 170, 160 nebo 140 cm. Lze pořídit i rozkládací křeslo s lehací plochou 80 x 200 cm. To vše záleží na tom, pro jaký účel lůžko pořizujete a kolik bude prostoru na jeho roztažení.

Bonusem u vybraných typů rozkládacích lůžek jsou úložné prostory ve formě zásuvek. Dobrou vychytávkou jsou oblé hrany a oblé rohy u lůžka. To je velmi praktické především v menších prostorech, kde se chodí těsně kolem nábytku. Pak nehrozí nepříjemné a někdy i bolestivé potkání s ostrým rohem nábytku. Můžete zvolit cenově výhodnější rám postele z lamina, nebo vybrat postel z masivního dřeva, nejčastěji buku nebo dubu. Masivní dřevo se vyznačuje výtečnou pevností a dlouhou životností. Lůžka se nabízejí v mnoha barevných provedeních jak rámu postele, tak i čalounění, takže můžete vybrat vhodnou barevnou kombinaci do daného prostoru.