Pět tipů pro výběr přikrývky

Vzpomínáte na prázdniny u babičky, kdy jste spokojeně usínali obejmutí voňavou peřinou?

Pokud chcete objímací pocit zažít znovu, ale rádi byste se vyhnuli náplni setřepané u nohou, doporučujeme prohlédnout si přikrývky a polštáře z naší nabídky. Jsou kvalitně prošité, a tak se náplň z dutého vlákna nesetřepává. U polštářů můžete díky zipům regulovat množství náplně, aby vám na nich bylo pohodlně. Neboť na tom, jak se vyspíte a kolik energie načerpáte, závisí pak duševní i fyzická pohoda. Důležitá je také možnost údržby – všechny přikrývky a polštáře jsou vhodné i pro opakované praní.

Podle čeho však ze vcelku pestré nabídky vybrat? Zde nabízíme několik malých odrazových můstků, samotný výběr pak samozřejmě záleží na vašich požadavcích.

Přikrývka pro ty, kterým je horko
Je mnoho těch, kteří jsou horkokrevní nebo se třeba více potí. Pro ty je ideální pořídit letní přikrývku, která je lehounká, relativně tenká a především dobře odvádí vlhkost. Moderní textilie zajistí rychlý odvod vlhkosti od těla do povrchové tkaniny a následné rychlé odpařování – tím vznikne chladivý efekt. Tkanina zároveň udržuje suché mikroklima v lůžku.
Tip: přikrývka Siluran

Přikrývka pro ty, kterým je zima
Jste zimomřiví? Nebo váš manžel větrá i v zimě a vám je pod klasickou přikrývkou chladno? Pak si pořiďte vysoce hřejivou přikrývku. Přikrývka nemusí být vůbec těžká nebo extra silná. Vysoce hřejivého efektu se docílí speciální konstrukcí, kdy je přikrývka ušita ze dvou vrstev náplně a ty jsou odděleny vzduchovou mezerou. Jsou to v podstatě dvě přikrývky v jedné. A vy budete spát jako v bavlnce!
Tip: přikrývka Dueto Elegance

Přikrývka, která se dá vyvařovat
Potřebujete přikrývku pro dítě? Jste alergik? I pro vás najdeme řešení. Vybrané tkaniny umožňují pravidelné praní v pračce na 95 °C a sušení v sušičce do 120 °C. Při těchto teplotách dojde k odstranění všech mikroorganizmů a roztočů.
Tip: přikrývka San Family

Přikrývka, kterou jen tak nepropotíte
Tencel je přírodní vlákno, které se vyrábí z přírodní celulózy. Jeho významnou vlastností je schopnost uzamknout vlhkost a rychle ji odpařit. Přikrývka s povrchovou tkaninou, která obsahuje vlákna Tencel, lépe a rychleji odvádí vlhkost z lůžka. Přikrývky z Tencelu jsou velmi hebké a příjemné na dotek. A pokud se vám ji podaří přece jen propotit, tak ji můžete vyprat v pračce na 60 °C.
Tip: přikrývka Tencel

Přikrývka z organické bavlny – balzám pro pokožku
Nedáte dopustit na klasickou bavlnu? Preferujete ekologicky šetrné výrobky? V našich končinách šetrnost k životnímu prostředí nebývá tím nejdůležitějším kritériem při výběru, ale postupně také nabývá na významu. Navíc organická bavlna je velmi příjemný materiál a je šetrná k pokožce – neobsahuje pesticidy ani jiné škodlivé látky.
Tip: přikrývka Organic